Kl 9.45-10.00 kogunemine Karitsu Rantšos Raplamaal
10.00-10.05 tervitussõnad (Tanel-Taavi Bulitko, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu)
10.05-10.15 sissejuhatus koolitusse (Jaanus Vessart, Karitsu Rantšo)
10.15-10.25 Lühiülevaade EvaLim genoomtesti kasutamisest Eesti limusiinikarjades (Maria-Liisa Luur, Eesti tõuloomakasvatajate Ühistu, EvaLim testimise Eesti koordinaator)
10.25 – 11.30 EvaLim genoomtestimine (Solange Faurisson, Prantsusmaa Ingenomix ettevõtte juhataja)
– Ingenomix ettevõtte tutvustus
– Genoomselektsiooni alused
– EvaLim test – mis see on ja kuidas töötab
– EvaLim testide kasutamine loomade selektsioonil (paaritused, karja täiendus jne)
11.30-11.50 kohvipaus
11.50-13.00 Ettekanne jätkub
– EvaLim testide usaldusväärsus
– Miks hindeskoorid ajas muutuvad?
– Miks testida nii pulle kui emasloomi?
– Tulevikuplaanid
13.00-13.30 Paneeldiskussioon teemal „Kuidas edendab EvaLim testide kasutamine Eesti ja teiste põhjamaade kliima ja pidamistingimustesse sobiva lihaveisekarja aretust.“
13.30-14.30 lõunasöök
14.30-17.40 Praktiline harjutus loomadega: „Kuidas valida asenduslehmikuid ja teha paaritusotsuseid“ (Prantsusmaa limusiinide tõuraamatu ekspert – Heloise Vidament).
– loomade fenotüübi hindamine ja selle seosed geenoomtestidega
– küsimused ja arutelu
Alates kl 17.40 vabas vormis õhtusöök: Argentiina restorani Siga La Vaca peakokk Simon Derivi valmistab ja pakub limusiini liha ning jagab nõuandeid veiseliha grillimiseks. Avatud hamburgeri meisterdamise töötuba.