Ettevõttest

Osaühing Karitsu Rantšo  

Tegutsemisvaldkond: limusiini tõugu lihaveiste kasvatus, suunaga aretusele ja tõuloomade müügile. Põhikarjas 50 ammlehma; ületalve kokku kuni 120 looma.

Tootmisvorm: mahetootmine alates aastast 2010.

Tegutsemispiirkond:  Karitsa küla Rapla vald Rapla Maakond  ja Kloostri küla Lääneranna vald Pärnu Maakond

Keskne asukoht: Karitsa karjamõis Karitsa küla Rapla vald. Muideks, keeleteadlased arvavad, et külanimi Karitsa tuleneb sõnast  kari …

Maad: Tegutseme ligikaudu 300 hektaril Karitsa külas ja ligikaudu 200 hektaril Kloostri külas. Tänud kõigile külaelanikele, kes oma maad meie kätte on usaldanud.

Töötajad: Peretalu tüüpi tootmine ilma alalise lisatööjõuta. Peremees Jaanus ja perenaine Beata peavad suurema osaga töödest igapäevaselt ise hakkama saama. Õnneks on neil ka hulk sõpru ja mis seal salata, kahepeale kokku ka pooltosinat last.

Millesse usume: usume oma loomadesse ning limusiini tõu sobivusse kasvatamiseks Eestimaa lopsakatel karjamaadel. Usume ka maaelu kestmisse läbi toimeka ja ühtehoidva külakogukonna.

Millist liha ise eelistame: minutisteiki  rohusöödal kasvanud noore limusiini aba- või pähklitükist. Ja puhas veisehakkliha – sellel on ikka ja jälle üks suur viga – teda on alati liiga vähe.

Meie eeskujud (ja head sõbrad):  Metsa-Paavola talu Soomes, Oderupi talu Rootsis ning Aagaard`si talu Taanis, Ivo Wegmann Šveitsis. Ja muidugi Eesti enda farmerid: Meelis Ert Pilpa talust, Aldo ja Andres Vaan Topi mõisast, Targo ja Reet Pikkmets ettevõttest “Talu ja tulu” ning Lahemaal tegutsevad Diana ja Arno Pärna.