Genoomtestimise kursuse ootel

Kuidagi on juhtunud nii, et viimase aasta jooksul keerleb meie lehe uudisvoog peamiselt genoomtestimise ja sellega seotud teemade ümber. Ja nüüd, kui oleme augusti lõpus toimuva selleteemalise kuruse ootel, on sellest põhjust veelgi enam rääkida.

Taaskord peame alustama tõdemusega, et oleme paljuski iseõppijad ning seega väga elevil võimalusest kohtuda selle ala tõeliste asjatundjatega. Tegelikult me päris täpselt ei teagi, kuidas Eesti limusiinikasvatajatele selline võimalus tekkis, sest meie soovile, minna Prantsusmaale EvaLim testide koolitust saama, vastasid prantslased lihtsalt pakkumisega Eestisse kohapeale koolitama tulla. Niisiis polegi muud, sülle kukkunud juhuse üle rõõmsad olla. Aga eks salamisi meeldib meile mõelda, et Eesti erinevates karjades tehtud testimised on loonud meie limusiinidest piisavalt hea pildi, et prantsalastel on huvi seda oma silmaga näha.

Niisiis on meil suur rõõm kohtuda EvaLim testimist korraldava Prantsusmaa ettevõtte Ingenomixi juhi Solange Faurissoniga ning Rootsi asetusorganisatsioonis Växa töötava Jenny Hanssoniga, kellega siiani vaid e-posti vahendusel suhelnud oleme. Ja loomulikult oleme pikkisilmi oodanud kohtumist meie kauaaegse sõbra ja koostööpartneri Carina Hanssoniga Rootsist, Oderup Limousine farmist.

Carina külastas meid viimati 2016. aasta suvel

Et koolitus saaks võimalikult kasulik, oleme koolitusse plaaninud mitmeid praktilisi sessioone loomadega, kus lektorid analüüsivad loomade välimikku ning loovad seoseid nende geeniprofiiliga. Selline analüüsimuster peaks toimima kui täiendav tööriist loomade selektsioonil ja paaritusotsuste tegemisel. Loodetavasti saame seda kolme päeva jooksul kõvasti harjutada ning häid kogemusi ja nõuandeid kõrva taha panna.