Uued võimalused Li geenitestide tellimiseks

Alates selle aasta novembrist, on Eesti limusiinikasvatajatel hea võimalus ETKÜ vahendusel tellida oma loomadele genoomtestimist. Testimine viiakse läbi Prantsusmaal, Ingenomixi laboris. Kuigi tegemist on üsna kuluka ettevõtmisega, oleme veendunud, et testidest saadav lisaväärtus teenib end aretuskarjades üsna kiiresti tasa.

Kõige ülevaatlikumad testid on EvaLim täistest (fulltest) pullidele ja emasloomadele, mis sisaldavad lisaks 12 peamise võrdlustunnuse mõõtmisele ka: myostatini (topeltlihastus) ja nudisuse staatuse määramist ning suulaelõhe sündroomi olemasolu. Kui testitava looma mõlema vanema andmed on Ingenomixi andmebaasis, sisaldub täistesti hinnas ka põlvnemise kontroll. Eeltoodud andmeid saab lasta uurida ka täistestist eraldi.

Lisainfot EvaLim testide tõlgendamise, nende tellimise ja hindade kohta leiad siit